Slow Food Masters

Slow Food Masters

Draadjesvlees, maar dan anders

Wie begint er niet te watertanden, als hij terugdenkt aan oma's draadjesvlees? Met dit vlees, uren gestoofd in de jus, groeide menig Nederlander op. Slow Food Masters heeft nu een alternatief dat nóg lekkerder is: pulled meat.

Superslowe trend

Heel langzaam verovert dit vlees nu Nederland. Bijna net zo langzaam als de bereiding, die in de fabriek uren en dagen kost. Langzaam garen van eten op lagere temperaturen wordt populairder. Het mag tegenwoordig tijd kosten om iets lekkers te krijgen. En veel klanten willen best iets meer betalen als het goed en eerlijk is. En dát is in veel opzichten van toepassing op de producten pulled pork, pulled beef en pulled chicken van Slow Food Masters.

Hoe eerlijk wilt u 't hebben?

In 95 procent van het bewerkte vlees in Nederland zitten toevoegingen. Denk aan bindmiddel, geïnjecteerd vocht en het proces van tumbling – een bad van vocht en eiwit. Een kilo vlees wordt hierdoor al gauw 1,3 kilo. Van 1 kilo pulled meat blijft in de fabriek van Slow Food Masters maar 600 tot 650 gram over. Ze hebben dus veel inbakverlies. Wat daarna overblijft, is 100 procent puur vlees. Het is helemaal vrij van E-nummers, gluten en allergenen, iets wat ook steeds belangrijker wordt voor de consument.

Hoeveel saus?

Wat betreft sauzen presenteert Slow Food Masters, naast de whiskey maple, nog twee varianten om de vingers bij af te likken. Bij pulled beef hoort de smokey fruit. En de pulled chicken is pas af met de spicy chicken. En de ideale hoeveelheid saus bepaalt uzelf; wilt u meer vlees of saus proeven?

Belangstelling?

Lees dan dit artikel uit ons magazine 'tlekkerst voor meer informatie en inspiratie. Wilt u de pulled meat producten van Slow Food Masters proeven? Vraag dan uw Horesca horeca-adviseur om een proefpakket. Laat u ons weten wat u ervan vindt?

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER