Salomon FoodWorld

Salomon FoodWorld

Van fantasieloze fastfood naar betere burger

Heeft de ouderwetse hamburger nog wel toekomst? Ja, natuurlijk. Sterker nog, hij zet de trend. Dat vraagt echter wél wat van de horeca. Zoals andere keuzes maken en de burgers oppimpen naar een smakelijk en verrassend feestje. De producten van Salomon FoodWorld helpen u hierbij.

100% rundvlees

De herkomst van vlees blijft belangrijk voor de consument. De vraag naar beterleven- en sterrenvlees wordt alleen maar groter. Salomon FoodWorld werkt alleen met vlees uit eigen slachterijen. In Nederland bestaan burgers vaak uit rund- én varkensvlees. Voor de Duitse wet, waar Salomon FoodWorld onder valt, mag je alleen hamburgers maken met 100 procent rundvlees. We laten u graag kennismaken met drie populaire burgers van Salomon FoodWorld: de homestyle angusburger, de XXL-burger giant en de hitburger.

Homestyle angusburger

Wie vlees wil eten van een dier dat een goed leven heeft gehad, kiest voor het Ierse Angus-rund. Dat loopt het grootste deel van het jaar in de wei en zorgt voor fijndooraderd, mals vlees. Salomon FoodWorld verwerkt het in de homestyle angusburger. Deze burger biedt meerwaarde aan de betere fastfoodzaak, het eetcafé en het café met luxe zitgedeelte. Een tip: bak hem acht tot negen minuten en benadruk aan gasten dat het een burger van 100 procent rundvlees is, die je het beste mediumdoorbakken serveert. Omdat hij laag in de kruiding en zout zit, geeft de burger voor chefs volop ruimte voor een eigen handtekening.

XXL-burger giant

Deze maaltijdburger is een groot succes bij de festivalhoreca, omdat hij langer warm blijft. Kenmerkend van deze burger: 16 centimeter doorsnee, 180 gram vlees met barbecueachtige smaak, in vijf tot zes minuten klaar. Zet deze mild gekruide burger in als plate of in een combideal voor de grote trek. De XXL-burger giant staat voor 'puur EATertainment'.

Hitburger

Deze burger met een chiliachtige smaak vormt de ongekroonde klassieker voor burgervrienden. De hitburger kan ontdooid worden bereid, maar is vriesvers op zijn best. Zo voorkom je dat het vlees verkleurt en is de kans op derving het kleinst. Er is geen rauwe burger die je sneller kunt bereiden, direct vanuit de diepvries op de bakplaat. Handig!

Wilt u uw burgers upgraden? Lees dan dit artikel uit ons magazine 'tlekkerst voor kleur-, smaak- en presentatietips of kijk naar de video's van Salomon FoodWorld op ons YouTube-kanaal. Wilt u nog meer inspiratie? Bestel dan gratis het Burgerboek van Salomon FoodWorld via uw Horesca horeca-adviseur. Een boek boordevol ideeën, tips, weetjes en kleurrijke foto's. En als u de verschillende burgers van Salomon FoodWorld wilt proeven, neem dan contact op met uw Horesca horeca-adviseur.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER