Puro Coffee

Puro Fairtrade Coffee

Kleur bekennen met groene koffie

Kan de horeca met koffie een statement maken, kleur bekennen? Zeker! Bijvoorbeeld als dit een fairtradekeuze is. En al helemaal als die keuze hoort bij een totaal verantwoord concept. In het verleden koos de horeca vooral voor volautomatische espressomachines. Maar nu stappen steeds meer restaurants over op semiautomatische apparatuur, waarmee ze met een aparte molen weer traditioneel koffie zetten. Kortom, koffiezetten krijgt weer aandacht.

Drinken met je ogen

Voor een groot deel eten we met onze ogen. Het is daarom van belang om aandacht te geven aan de presentatie. Voorkom bijvoorbeeld dat je op het schoteltje een suikerzakje van merk A, melkcupje van merk B en koekje van merk C hebt. Puro Fairtrade Coffee speelt hier met een totaalconcept goed op in. Ze leveren passende suiker, melk en koekjes. Zelfs de koffieapparatuur, sloven, theeglazen en ander serviesgoed worden afgestemd op het concept. Het concept bestaat overigens uit verschillende koffiesmaken. Allemaal exclusief voor het bedrijfsleven en dus niet in de retail beschikbaar.

Meer bij de koffie

Puro heeft het keurmerk Max Havelaar en garandeert de - veelal kleine - boeren daarmee een goede prijs. Daarnaast krijgen de verbouwers via de gelijknamige stichting scholing en financiering. Toch gaat Puro verder. Met de opbrengst heeft de organisatie inmiddels al bijna zesduizend (!) hectare Amazoneregenwoud gered en in Nederland maken ze klanten op hun kosten lid van Natuurmonumenten.

Dát maakt 't pas compleet

Om ervoor te zorgen dat restaurants kwaliteit bieden aan de gasten helpt Puro met technische ondersteuning en baristatrainingen. Bij dat laatste leren horecamedewerkers: hoe gebruik je de apparatuur, hoe hou je die schoon en hoe zet je een goede espresso en cappuccino? Alles dus voor de perfecte bak eventueel opgevrolijkt met latte art, melkkunst.

Belangstelling?

In dit artikel uit ons magazine 'tlekkerst leest u meer over Puro Fairtrade Coffee. Wilt u deze groene koffie eens proeven? Neem dan gerust contact op met uw Horesca horeca-adviseur. Uw adviseur helpt graag!

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER