Grand Duet

Pain a la Carte

Zo wordt ook ú een ware broodmeester

U neemt: een oven, koksmes, pizzasnijder én een plak deeg van Pain a la Carte. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol of druk het deeg voorzichtig uit en vorm uw eigen broden. Snijd de korst in, versier het brood en laat op kamertemperatuur komen. Dan even bakken et voilà: brood met eigen signatuur!

Kritische smaakbepaler

Grand Duet is de ontwikkelaar van dit nieuwe deeg. Ze werken met een Franse desem, levain. Dat is desem en een heel klein beetje gist. Hier is bewust voor gekozen, omdat Nederlanders graag wat luchtiger brood willen dat milder van smaak is. Bijkomend voordeel? Gasten die lichtgevoelig zijn voor tarwegluten, zijn daardoor soms minder gevoelig voor dit brood. Doordat het deeg lang in de koeling staat, krijgt het ook een krokant korstje. En dat zorgt voor meer smaak! De broodjes worden hierdoor ook korter van afbeet, dus minder taai.

De aanpak

Met het deeg kan niets verkeerd gaan. Koks dienen er alleen voor te zorgen dat ze het deeg niet op de werkbank laten rijzen en dat het deeg gekoeld geportioneerd wordt. Het bakken gaat trouwens snel: broodjes tot 35 gram zijn op 180-190 graden al in een minuut of acht klaar. De grootste broden, tot 400 gram, vragen zo'n 24 minuten baktijd. In de praktijk blijkt dat iedereen ermee kan werken. Als u maar passie voor koken en voeding hebt. En wat tijd. Dus... wordt ook u een ware broodmeester?

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Lees dan dit artikel uit magazine 'tlekkerst of kijk eens op
www.painalacarte.nl. Vraag uw horeca-adviseur gerust om een proefpakket deeg of meld u aan voor een bakmiddag met proeverij. Die organiseert Grand Duet graag in de eigen proefbakkerij of bij u in de zaak. Ontdek zo welke creatieve invulling ú aan het brooddeeg geeft.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER