Olijck

Olijck zeegroenten

In de wereldzee├źn liggen enorme akkers vol lekkers: zeegroenten zoals wakame en dulse. Deze wieren zitten tjokvol smaak en vormen daarnaast een goede bron van gezonde voedingsstoffen. Belangrijker nog: afgeleide producten hiervan bieden inspiratie voor koks en een heerlijke healthy hap op het bord. Daarom bedacht Remko Hol, de man achter Olijck zeegroenten, vier herkenbare, klassieke producten met een verrukkelijke twist: ravioli, tagliatelle en twee burgers, alle vier met zeewier.

Leverancierspagina_425x283px.jpgWeetjes en zeegeheimen

"Sommige wieren zien eruit als andijvie of hebben de kleur van rode kool. Andere ruiken naar truffel of smaken na bereiding naar eekhoorntjesbrood of spekjes", weet Remko inmiddels. Waar het zeewier een zoute smaak geeft, zit er in werkelijkheid hooguit 1 grammetje zout in. En een kopje zeewier bestaat uit slechts 30 calorie├źn en vele eiwitten. Prima gezondheidsclaims dus.

Zelf goochelen

Het mooie van de ready-to-eatproducten? "De chef van tegenwoordig is een kunstenaar die zijn eigen signatuur aan producten wil geven. Daarom vormen de ravioli, tagliatelle en burgers een bouwproduct waaraan we niet te veel smaakrichting geven. Ideaal dus om zelf mee aan de slag te gaan."

Let's twist

Bereiden gaat supersnel. Even koken en eventueel 'signeren' is voor de diepgevroren verse pasta's genoeg. En de diepgevroren en voorgegaarde zeegroenteburgers zijn in vier minuten klaar. "Zelf adviseer ik: leg standaard een paar burgers in de koeling. Dan bereid je ze in twee tot drie minuten. En maak je ze pas later klaar? Prima, want ze blijven in de koeling zeker drie dagen goed."

Meer informatie?

Lees dit artikel voor meer informatie en inspiratie. Bij voldoende belangstelling organiseert Horesca samen met Olijck zeegroenten een inspiratiesessie over het werken met zeegroenten. Informeer ernaar bij uw Horesca horeca-adviseur.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER