Nochey

Nochey

'Insectenplaag' overspoelt horeca

Buiten Europa worden ze volop gegeten: sprinkhanen, krekels en meelwormen. In Nederland groeit de trend van hippe snacks met deze – onherkenbaar verwerkte – insecten ook ineens. Waarom? En vooral: wat kan de horeca hiermee doen?

Gezondheidsbommetjes

Nochey wil met de snacks de drempel verlagen om insecten te eten. Daarom biedt het bedrijf vijf insectensnacks: bitterballen, kroketten, sprinkhanenburgers, small en spicey bites. Omdat voor Nederlanders het beeld van krioelende meelwormen en sprieterige sprinkhanen nog wel wat heftig is, worden de beestjes vermalen tot een poeder- of pasta-achtig product dat in de snacks gaat. Waarom horecaondernemers ze op het menu moeten zetten? Nochey geeft aan dat ze enorm gezond en lekker zijn. In insecten zitten veel proteïnen en gezonde oliën en vetten die weleens worden vergeleken met omega's. Het vetpercentage is sowieso veel lager dan bij ander vlees. Daarnaast zitten er veel vitamines in. Echte gezondheidsbommetjes dus.

Promotie

De snacks kunnen goed gepromoot worden als gezond of als iets lekkers bij bijvoorbeeld Belgisch bier. Voor de promotie stelt Nochey T-shirts en pennen beschikbaar. Om de kosten hoeven horecaondernemers en consumenten het niet te laten: insectensnacks kosten slechts een fractie meer dan traditionele snacks.

Belangstelling?

Ontdek de snacks zelf, samen met uw gasten. Vraag hiervoor een proefpakket aan. Of nodig Nochey uit voor een lezing met proeverij bij u in de zaak. Neem hiervoor contact op met uw Horesca horeca-adviseur. In dit artikel uit magazine 'tlekkerst lichten we de producten uit en geven we enkele creatieve tips.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER