Nina’s Bakery

Nina's Bakery

Meer pret met pita

Men neme: standaard brooddeeg, gist, E-nummers, een enorme fabrieksoven en 45 minuten tijd. Dat is het recept voor een gewoon pitabroodje. Nina's Bakery heeft een heel ander recept. Eentje die vooral een lekkerder en verantwoorder resultaat geeft. Europese salesmanager Marlies Wolters deelt het geheim.

"Wij doen er vier tot vijf uur over om pitabroodjes te bakken", vertelt Marlies. Niet dat het bedrijf zo traag werkt. Het geeft zijn deeg – zuurdesem – simpelweg veel meer tijd om te rijzen. Dat moet ook wel, want productieversnellers en andere toevoegingen, zoals broodverbeteraars, kleurstoffen en E-nummers, komen er niet in.

Alle geloven verenigd?

Boeiend achter deze pita's is het verhaal. De broodjes komen namelijk helemaal uit Israël en worden daar al tachtig jaar volgens familierecept gemaakt. "In dit land krijgen ze ook een koosjer-certificaat. Daarnaast zijn ze halal, omdat we niet met vetten werken." Goed dus voor onder meer Joodse en moslimklanten in de horeca.

Wordt u 'r warm of koud van?

De luchtige, zachte pita geeft een smeuïge smaak, heel veel voedingsvezels en nul cholesterolvetten. "Onze broodjes zijn bovendien al gebakken en ontdooi je in een half uurtje. Of maak ze warm in de broodrooster, in de salamander of op grill. Het alternatief: bereid ze met koude vulling, zoals een salade of als sandwich." Na gebruik zijn ze – zonder vulling – nog maximaal twee dagen op keukentemperatuur te bewaren. "Niet in de koelkast, want dan drogen ze uit!"

Meer weten?

Voor meer informatie over de pitabroodjes van Nina's Bakery kunt u contact opnemen met uw Horesca horeca-adviseur. Wilt u ermee aan de slag? Lees dan dit artikel uit magazine 'tlekkerst voor een aantal originele serveertips van Marlies.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER