Heidi’s Alpenbälle

Heidi's Alpenbälle

Jodelahiti! En de balluuuhh van Heidi

In de zomer op het terras met een witbiertje. Tijdens een dol oktoberfest. Bij een grappige Oostenrijkse themaweek. Heidi's Alpenbälle laten op elk moment het echte Beieren proeven. En dat kan net zo goed mét als zónder jodelmuziek, dirndl-jurkjes, lederhosen en grote pierbullen...

Wat doe je als restaurateur als je met een grote partij leberkäse blijft zitten en gek bent op de Alpen? Voor Freek Span en zijn chef-kok Niels Grootendorst was de oplossing: een bijzondere bitterbal bedenken met de naam Alpenbälle. Sinds eind 2016 presenteren ze die vanuit hun bedrijf Heidi's Schmankerl, wat zo veel wil zeggen als: de specialiteiten of lekkernijen van Heidi.

Elk seizoen

De lekkere smaak van deze ballen komt van spek, ham, bergkaas, sauerkraut en kummel - veelgegeten ingrediënten in Beieren, Oostenrijk en Zwitserland. Vakbroeders reageren enthousiast.
Sommigen dachten dat de bal alleen voor de winter was, maar in de praktijk vragen gasten ook bij mooi weer graag naar Alpenbälle. De snack past uitstekend bij een witbiertje, wijntje of cola op het terras.

Dát wordt proeven

Test de Alpenbälle zelf tijdens een proeverij met demonstratie. Meld u hiervoor aan via uw Horesca horeca-adviseur. Of vraag om een proefpakket en beleef dat hapje Oostenrijk. Lees voor meer informatie en inspiratie dit artikel uit magazine 'tlekkerst.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER