Heeren van Loosdrecht

De Heeren van Loosdrecht

Snacken op niveau met heeren en madammen

'Een korst, knapperend als haardvuur. Ragout als satijn over de tong. Vleesch als het wonder der natuur. De smaak passend bij een heer.' Het klinkt als een gedicht. En dat, terwijl het over een gewone snack gaat. Nou ja, de madammekes en heertjes van de Heeren van Loosdrecht zijn alles behalve gewoon...

Weg met de vleesafvalkroket. Op naar snacks met twee sterren Beter Leven runderscharrelvlees, echte bouillon en uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Dat was het idee van Jan Lagrouw, croquetteur général bij de Heeren van Loosdrecht. Hij wilde een product met een goed verhaal en ontwikkelde voor de betere horeca snacks zonder dubieuze E-nummers of kunstmatige stoffen.

Zout is fout, natuur is puur

Het zoutgehalte van de croquetten wist de organisatie terug te brengen naar 1 procent. De robuuste korst geeft een goede bite en wordt niet taai als hij een minuut of vijftien op een borrelplankje ligt. Het resultaat? De Heeren 1830 croquette, genoemd naar het Nederlandse ontdekkingsjaar van de kroket. Daarnaast bedacht Jan voor het borrelgarnituur de groentemannekes, de heertjes in minicroquettevorm en de madammekes als kaas/hambitterbal. De kaas hierin komt van een kaasboerderij uit Harmelen en past in het verhaal van eerlijk en puur natuur.

Je ziet ze vliegen eh... zwemmen

Bij de Heeren van Loosdrecht maken ze ook garnalencroquetten en groentecroquetten. De garnalen worden na de vangst in Nederland op de kotter gepeld en bij aankomst in de fabriek meteen gespoeld en ondergedompeld in de bouillon, zodat het vocht erin blijft. En op dit moment wordt er nog aan mooie, nieuwe producten gewerkt.

Proeven is bezwijken

Wilt u deze fraaie frituursels uitproberen? Vraag uw Horesca horeca-adviseur om een proefdoos. Of kom naar een van de Horesca-inspiratiedagen, de Heeren van Loosdrecht zijn er regelmatig bij. Meer informatie én inspiratie vindt u ook in dit artikel uit magazine 'tlekkerst.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER