Food2Smile

Food2Smile

Snoep verstandig, eet chips en lolly's

Vrolijke kleurtjes, coole zakjes en lekkere smaken – zo hoort snoepgoed te zijn. Maar als we aan gezónder snoepen denken, spat dat beeld meestal uiteen. Daarom bedacht Miriam Bouwens verantwoorder chips, koek en snoepjes die nét zo lekker zijn als 't origineel. Vanuit haar pabo-achtergrond kwam ze uit op overgewicht terugdringen bij kinderen. Dat leidde tot een afvalmethode, eigen boeken en... Food2Smile: een heel palet aan meukvrij snoepgoed. Zónder suiker, zónder afgeraden 'rode' E-nummers, maar mét natuurlijke stoffen voor kleur en smaak. En toch proef je geen verschil.

Leverancierspagina_425x283px.jpgZelfde vorm, maar dan gezonder

Zelfs voor kinderen met suikerziekte, lactose- of glutenproblemen is vrijwel het hele aanbod geschikt. Van de kleurrijke lolly's tot de olijke Smarties, chocosmiles geheten. Horecaondernemers die een begin willen maken met gezonder snoepgoed, kunnen de ongezonde hardlopers vervangen door de verantwoorder gummybeertjes, colaflesjes, chips en marshmallows van Food2Smile.

Snacken voor sporters

Sowieso biedt de chips verrassende verkoopkansen. Food2Smile frituurt ze niet, ze maken ze gepopped. Gevolg? 35 tot 50 procent minder verzadigd vet. En normaal gesproken maak je chips alleen van aardappel. Dus eet je dan alleen zetmeel. De chips van Food2Smile bestaat voor de helft uit eiwitrijk soja. Dat vult eerder en spreekt sportende jongeren enorm aan. Dankzij de ingrediënten biedt elk zakje amper 100 calorieën, minder dan de norm van het Voedingscentrum. En de verkoopprijs ligt op het niveau van een merk als Croky.

Gezondheid in 'n silo

Voor snelle balieverkoop zijn er de silo's met lolly's en uitdeelzakjes. Wie grotere stappen wil zetten, kiest voor een vendingmachine met vulling en hulp naar keuze. In deze machines zitten ook verantwoorder drankjes van Vrumona. Met posters en tafelstandaarden op maat ondersteunt Food2Smile dit proces.

Mooie missie

De lekkernijen zijn trouwens extra verantwoord. De sociale werkplaats pakt ze namelijk in en de meeste zakjes en pakjes zijn recyclebaar of mogen bij het oud papier. Vandaar dat Food2Smile het 'keurmerk' Social Enterprise uitdraagt: ondernemen met een maatschappelijke missie. Ze bieden geen alternatief voor de appel, wel voor de haribo's en venco's. En de tijd is rijp, het aanbod verantwoord, alle producten zijn leuk verpakt en de marges zijn vergelijkbaar.

Smakelijke samples

Lees meer over Food2Smile in dit artikel uit magazine 'tlekkerst. Zelf ontdekken hoe lekker snoepen kan zijn? Vraag uw Horesca horeca-adviseur om een proefpakketje. Of informeer naar de volgende proeverij bij uw Horesca-vestiging.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER