De Maro

De Maro

Heerlijke bake-offproducten uit de diepvries

Als kok zelf nog iets voor bij de koffie bakken? 't Zit er in deze drukke tijden vaak niet meer in. Wie zonder werk tóch de geur en versheid van eigengemaakte koekjes wil, heeft dankzij De Maro Banketbakkerij nu een oplossing: bake-offdeeg en -beslag uit de diepvries.


Benodigdheden

Men neme: een ijslepel, bakpapier of siliconenbakmatje én een kilo-emmertje bake-offbeslag of -deeg van De Maro uit de diepvries. Dat is, naast een oven en bakplaat, alles wat een restaurant nodig heeft voor heerlijk geurende en knapperig verse American cookies. Of eierenkoeken. Of pepernoten. Of muffins. Nou, vooruit, voor de muffins zijn muffinhouders of -caisses nog handig, anders vallen ze tijdens het bakken om. "Je hebt geen geschoold personeel nodig om met onze bake-offproducten te bakken", legt Bart Snijders, eigenaar van De Maro, uit. "Er is een compleet emmertje voor elk product."

 

Baklucht bevalt

Waarom het diepvriesbeslag verder zo handig is? "Allereerst verspreid je zo de geur en beleving van het verse product in restaurant en eetcafé." Iets wat volgens onderzoek de kooplust in winkels bevordert, dus wellicht ook in de horeca. "Daarnaast kost het maken nauwelijks tijd. Voor eierkoeken leg je met de ijslepel zes hoopjes deeg op de bakplaat, dat is alles", aldus Bart. Buiten het productiemoment hebben de lekkernijen alleen nog 8 tot 30 minuten baktijd (afhankelijk van de soort en het gewicht) en afkoeltijd nodig. Het is dan nog wel even de kunst om met zo'n heerlijk geurige baklucht de gasten van de lekkernijen af te houden...

 

Passend voor persoonlijke touch

Volgens Bart werkt het muffinbeslag ook prima als basis voor creatieve koks. "Geef een eigen touch aan de muffin door zelf bijvoorbeeld chocolade, cranberry's of stukjes blauwaderkaas toe te voegen." Voor de recyclingkeuken heeft hij ook een verrassende tip. "Restjes appel van je appeltaart passen hier ook uitstekend in. Beetje kaneel erbij en klaar." Verder lenen andere fruitsoorten en noten zich eveneens prima voor gebruik in muffins. Voor back to basic biedt De Maro ook speltmuffinbeslag, dat slim valt te combineren met superfood, zoals gojibessen. Bart heeft ook nog een koele desserttip: eierkoeken met een bolletje ijs. Of een ijssandwich, dus eierkoeken met ijs ertussen. Voor aanbieders van high tea zijn al de zelfgebakken producten sowieso reuze geschikt. "Decoreer ook eens een eierkoek met een laagje fondant of chocolade", somt hij meer mogelijkheden op.

 

Meer weten?

Er staat een interessant artikel over De Maro Banketbakkerij in ons magazine 'tlekkerst restauratief (nummer 5). Wilt u het diepvriesbeslag van De Maro eens proberen? Vraag dan een proefmonster aan. Het is ook mogelijk om u op te geven voor een inspiratiesessie bij De Maro. En natuurlijk kunt u voor meer informatie altijd terecht bij uw Horesca-accountmanager.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER