Conpax

Conpax

Doe maar duurzaam, want plastic is passé

Het witte plastic frietbakje heeft z'n langste tijd gehad. In een wereld die steeds meer draait om recycling, past een lijn met snackbakjes die duurzaamheid uitstralen en een boodschap vertellen.
Bij de kwalitaria, foodtrucks en bistro's die net dat beetje extra willen, zie je steeds minder plastic snackverpakkingen. Voor het frietje saté en het speciale frietje waar men meer voor betaalt, is de nieuwe snackverpakkingslijn 100% Fair dan ook perfect voor. De consument betaalt immers meer voor een luxe frietje en dan hoort daar ook een luxe bakje bij.

Conpax Leverancierspagina_425x283px.jpg(Geen) kleur (te) bekennen...

De productlijn 100% Fair biedt voor ieder wat wils. Er zijn frietboxen, hamburgerboxen, snackbakjes met apart sausvakje, paninibakjes, bakjes voor pizzapunten en bakjes voor salades mét venster van bioplastic. De bakjes zijn allemaal van karton. Omdat Conpax geen bleekmiddelen gebruikt bij de productie, houdt het karton zijn bruine kleur. De verpakkingen worden trouwens in Nederland gemaakt (dus weinig footprint-kilometers) en compleet gevouwen geleverd, dus meteen klaar voor gebruik.

Van patatbak tot oudpapierbak

Karton, ongebleekt, bioplastic – het klinkt allemaal goed, maar wat als er een vette hap in ligt? De bakjes van Conpax hebben een speciale vetwerende coating op waterbasis. Dat houdt het vet tegen. De verpakkingen houden zich dan ook prima bij vette snacks en sauzen, terwijl ze toch helemaal biologisch afbreekbaar en perfect te recyclen zijn met de gewone oudpapierstroom.

Meer genieten van frieten

De fabrikant heeft hoge verwachtingen van de 100% Fair serie. Daarom werkt Conpax inmiddels aan uitbreiding. Soepbekers, noodleboxen, koffiebekers, cateringdozen – ze komen er allemaal aan. Probeer de bakjes en boxen zelf uit. Vraag uw Horesca horeca-adviseur om een proefpakket. Lees voor meer informatie dit artikel uit magazine 'tlekkerst.

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER