Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

Horesca is ondertekenaar Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

Organisaties als scholen, sportverenigingen en kinderopvangcentra willen steeds vaker een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl van jongeren. Een goede ontwikkeling die wij graag ondersteunen. Op vrijdag 3 februari 2017 hebben alle directieleden van Horesca het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen ondertekend. Als ondertekenaar van dit Akkoord kunnen wij directieleden, bestuurders en kantinebeheerders helpen met het realiseren van een gezond voedingsaanbod in hun school. We werken hierbij samen met Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), een samenwerkingspartner van het Voedingscentrum.

Zilver of goud?

Als ondertekenaar van het Akkoord helpen wij scholen met het realiseren van een 'zilveren' of 'gouden' kantine. Een 'gouden' kantine heeft meer betere keuzes en een nóg gezondere uitstraling dan een 'zilveren' kantine. Klanten bepalen uiteraard zelf of ze voor 'zilver' of 'goud' gaan. Horesca-vestigingen voldoen voor de scholen die zij bedienen aan het niveau 'zilver'. Daarnaast heeft Horesca de ambitie om ervoor te zorgen dat in 2020 op 25% van de deelnemende scholen het niveau 'goud' wordt gerealiseerd.

Doe mee!

Met kleine aanpassingen zijn meestal grote veranderingen te realiseren. In de praktijk zien we dikwijls dat kantinebeheerders hetzelfde assortiment kunnen blijven voeren. Er komen alleen gezonde alternatieven bij. Zo ontstaat er een betere balans in het voedingsaanbod. Als u een gezond voedingsaanbod in uw schoolkantine wilt realiseren, neem dan gerust contact op met een horeca-adviseur van een Horesca-vestiging bij u in de buurt. Wij organiseren samen met JOGG presentaties, inspiratiesessies en workshops en helpen u graag verder!

Magazine 'tlekkerst

Magazine 'tlekkerst
LEES VERDER

Insectensnacks van Nochey

Insectensnacks van Nochey

Bestel gratis een proefpakket

Ambachtelijke friet

Ambachtelijke friet LEES VERDER

Deeg van Pain a la Carte

Deeg van Pain a la Carte

Bestel gratis een proefpakket

LEES VERDER